Legjislacioni

Rezultatet e pritura dhe indikatorėt matės tė asistencės sė KE,

Rezultatet e pritura:

  • Rishikimi i gjendjes aktuale nė sistemin e arsimit (pėrfshirė sektorėt e arsimit fillorė, tė mesėm dhe tė lartė) duke pasur parasysh dokumentet startegjikė tė arsimit dhe legjislacionin pėrkatės (p.sh arsimimi i minoriteteve, gjuha)
  • Propozimi t’i pėrshtatet legjislacionit tė arsimit fillor dhe tė mesėm ti dorezohet  ligjvėnesit.


Indikatorėt matės:

  • Raporti i pėrpiluar nga KE mbi legjislacionin aktual dhe prioritetet e reformave nė arsim duke pasur parasysh dokumentet pėrkatėse tė strategjisė
  • Rekomandimet pėr legjislacionin e pėrmirėsuar tė arsimit ti dorėzohen ligjvėnėsit tė Kosovės